ОПТОВАЯ ТОРГОВЛЯ ПИЩЕВЫМИ ДОБАВКАМИ

UAB 'Riposantas" siūlo Jums itin platų asortimentą įvairių maisto priedų, kurie plačiai naudojami įvairiose maisto pramonės srityse, tokiose kaip konditerija, kulinarija, daržovių ir vaisių perdirbimas, žuvies, pieno bei mėsos produktų gamyba ir t.t. 

Europos Sąjungoje kiekvienam leidžiamam naudoti maisto priedui yra suteikiama E raidė ir 3-4 skaitmenų numeris. Tai reiškia, kad patikrinta minėtos medžiagos sauga, nustatyti jos grynumo kriterijai (specifikacijos), o šio maisto priedo vartojimas nustatytomis sąlygomis nekelia grėsmės vartotojų sveikatai.

Žemiau pateikiame Jums maisto priedų sąrašą bei jų kokybės specifikacijas.

Išsirinkę Jus dominantį produktą dėl kainų arba išsamesnės informacijos galite kreiptis paspaudę čia.

 

Maisto priedo pavadinimas, E numeris, aprašymas, specifikacija:

Acto rūgštis 80% maistinė, E260

Acto rūgštis maistinė - esencija, yra viena iš labiausiai paplitusių rūgščių, naudojamų maisto pramonėje ir namų ūkyje. Tai bespalvis aštraus kvapo skystis, kuris neribotai maišosi kartu su vandeniu, sudarydamas įvairių koncentracijų tirpalus. Vienas iš jų – tai 9 % tirpalas, vadinamas actu. Acto rūgštis plačiai naudojama marinavimui, konservavimui, majonezų ir padažų bei kitų maisto produktų gamybai.  Acto rūgšties 80% specifikacija.

 

Acto rūgštis 99,9% maistinė, E260

Dėl savo savybės kristalizuotis jau teigiamose temperatūrose 99,9% acto rūgštis kitaip dar vadinama „ledine“ arba  "esencija" Sudėtingesnės sandėliavimo sąlygos daro ją mažiau paplitusia palyginus su 80%. Acto rūgšties 99,9% specifikacija.

 

Aspartamas, E951

Aspartamas – tai dirbtinis cukraus pakaitalas, saldiklis, turintis sudėtyje fenilalanino. Vienas kilogramas aspartamo atitinka apytiksliai 200 kg cukraus. Nors realybėje maisto produktų,  turinčių sudėtyje aspartamo, skonis yra lygiai toks pats saldus, tačiau jo cheminė sudėtis yra visiškai nepanaši į cukrų. Aspartamo specifikacija.

 

Amonio bikarbonatas, E503

Dažniausiai šis maisto priedas naudojamas kaip tešlos kildymo medžiaga sausainių ir duonos kepimo pramonėje. Kaip rūgštingumą reguliuojanti medžiaga gali būti naudojamas gėrimų bei pašarų gamyboje. Amonio bikarbonato specifikacija.

 

Askorbo rūgštis, E300

sin. - askorbino rūgštis, vitaminas C, antioksidatorius, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Naudojama  mėsos ir žuvies pramonėje, konditerijoje, vaisių ir daržovių perdirbime siekiant išlaikyti nepakitusią maisto produktų spalvą. Askorbo rūgšties specifikacija.

 

Citrinų rūgštis, E330

sin. - citrinos rūgštis maistinė, naudojama rūgštingumui reguliuoti, skoniui pagerinti, taip pat kaip konservantas. Ypač plačiai naudojamas priedas Е330 gaminant gaiviuosius gėrimus bei konditerijos gaminius. Kepiniuose citrinų rūgštis dažnai naudojama kaip vienas iš kepimo miltelių komponentų. Reakcijoje kartu su maistine soda (E500) išsiskiria anglies dioksidas, kuris pagerina tešlos savybes, suteikdamas jai purumo.Citrinų rūgšties specifikacija. 

Druskos rūgštis maistinė, E507

Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Maisto pramonėje maisto priedas E507 daugiausia naudojamas tam tikrų sirupų ir alkoholinių gėrimų gamyboje. Druskos rūgšties specifikacija.

 

Fosforo rūgštis 75%, E338

Maisto pramonėje maistinė fosforo rūgštis naudojama kaip rūgštingumo reguliatorius siekiant suteikti produktams šiek tiek rūgštesnio skonio. Panaudojimo sritys yra labai įvairios - tai gazuotų ir negazuotų gaiviųjų gėrimų, lydytų sūrių bei tam tikrų mėsos produktų gamyba. Dažniausiai naudojamos 75% ir 85% koncentracijos. Fosforo rūgšties 75% specifikacija.

 

Fosforo rūgštis 85%, E338

85% fosforo rūgštis turi būti sandėliuojama šiltai, nes jau žemiau 21 oC temperatūroje ji pradeda kristalizuotis. Fosforo rūgšties 85% specifikacija.

 

Geriamoji soda, E500

sin. - natrio bikarbonatas, maistinė soda, natrio rūgštusis karbonatas. Ši medžiaga gamyboje naudojama kaip stabilizatorius ir emulsiklis, o taip pat kaip rūgšties reguliatorius. Natrio bikarbonatas pagerina produktų maišymąsi tarpusavyje iki vientisos masės, suteikia tešlai elastingumo ir minkštumo. Jis plačiai naudojamas duonos kepimo ir konditerijos pramonėje, sauso pieno miltelių, šokolado ir marmelado gamyboje. Geriamos sodos specifikacija.

 

Glicerinas maistinis, E422

sin. - glicerolis. Maistinis glicerinas E422 yra plačiai naudojamas konditerijoje, alkoholinių gėrimų gamyboje, šokolado ir saldainių gamyboje. Jame gerai tirpsta kitos produktų sudėtinės dalys.  Naudojamas kaip drėgmę išlaikanti medžiaga. Glicerino maistinio specifikacija.

 

Glicinas, E640

Maisto pramonėje glicinas, kitaip vadinamas aminoacto rūštimi,  naudojamas kaip gėrimų, dažniausiai alkoholinių gėrimų, skonio ir kvapo stipriklis. Kai kuriuose produktuose glicinas įjungiamas kaip maisto medžiagų nešėjas. Kalcio ir glicino junginys naudojamas gėrimus praturtinti kalciu. Glicino specifikacija.

 

Gliukono delta laktonas, E575

Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, tešlos kildymo medžiaga. Naudojamas kaip produktų brandinimo ir spalvos formavimo katalizatorius (dažniausiai mėsos pramonėje), taip pat norint paspartinti žuvies sūdymo ir marinavimo procesus. Gliukono delta laktono specifikacija.

 

Gliukozė kristalinė

Gliukozė (dekstrozė) maisto pramonėje naudojama kaip sacharozės pakaitalas. Konditerijoje naudojama minkštų saldainių, desertinio šokolado, tortų ir pyragų gamyboje. Duonos kepimo pramonėje gliukozė pagerina rūgimo procesą, suteikia produktams poringumą ir gerą skonį, lėtina kietumą. Gliukozės specifikacija.

 

Gliukozės - fruktozės sirupas

Tai natūralus saldiklis, gaminamas iš kukurūzų ir naudojamas įvairiems maisto produktams, o dažniausiai tai gaiviesiems gėrimams saldinti. Gliukozės - fruktozės sirupo specifikacija.

 

Guaro derva, E412

Natūralus maisto priedas guar derva (guar guma, guaro guma) E412 – tai stabilizatorius, tirštiklis, gamtinės kilmės sacharidas, gerai tirpstantis vandenyje, sąveikaudamas su kitais hidrokoloidais (metilceliulioze, pektinu, agaru ir kt.), kompleksiškai pagerina įvairių maisto produktų konsistenciją. Guaro dervos specifikacija.

 

Kalcio chloridas, E509

Kalcio chloridas maistinis E509 kaip kietiklis dažniausiai naudojamas kietų sūrių ir varškės gamyboje. Neretai šios medžiagos dedama į daržovių konservus bei į vaisių ir uogų gaminius, siekiant išvengti jų suminkštėjimo. Kalcio chlorido specifikacija.

 

Dinatrio difosfatas (pirofosfatas) E450 (i) ir Tetranatrio difosfatas (pirofosfatas), E450 (iii)

Pagrindiniai maisto priedo E 450(i) ir E 450 (ii) vartotojai yra mėsos ir žuvies perdirbimo pramonė. Medžiaga naudojama maltos mėsos, mėsos konservų ir dešrų gamyboje. Viena iš  natrio pirofosfatų pagrindinių funkcijų – tai mėsos baltymo tūrio padidinimas. Šie priedai padeda išlaikyti drėgmę, pagerina struktūrą, padidina sultingumą ir galutinio produkto tūrį bei masę. Pirofosfatai taip pat atlieka antioksidantų vaidmenį, siekiant pratęsti galutinių produktų galiojimo terminą. Taip pat šie priedai gali būti naudojami pieno, konditerinių gaminių ir gėrimų gamyboje. Dinatrio pirofosfato E450 (i) specifikacija. Tetranatrio pirofosfato E450 (iii) specifikacija.

 

Kalcio dinatrio EDTA, E385

Maisto pramonėje kalcio dinatrio EDTA naudojama kaip medžiaga, apsauganti nuo metalų oksidacijos, kaip spalvos stabilizatorius, antioksidantas, konservantas. Dažniausiai naudojama gaminant margarinus, konservuotus vaisius ir daržoves. Kalcio dinatrio EDTA kokybės specifikacija.

 

Kalcio laktatas, E327

Naudojamas kaip stabilizatorius ir kietiklis vaisių ir daržovių perdirbimo pramonėje. Kalcio laktatas padidina antioksidantų veiksmingumą, praturtina galutinius maisto produktus kalciu. Kalcio laktato kokybės specifikacija.

 

Kalcio propionatas, E282

Maisto pramonėje maistinis kalcio propionatas naudojamas kaip konservantas, apsaugantis maistą nuo jame susidarančių bakterijų, grybų ir kitų mikroorganizmų. Dažniausiai šis maisto priedas naudojamas padažų gamyboje, duonos ir konditerijos pramonėje. Kalcio propionato kokybės specifikacija.

 

Kalio sorbatas, E202

Kadangi šis maisto priedas pasižymi stipriomis antimikrobinėmis savybėmis ir gali sulėtinti arba visiškai sustabdyti pelėsinių grybų augimą maisto produktuose, jis gan greitai išpopuliarėjo maisto produktų gamybos technologijose. Ši cheminė medžiaga naudojama kaip konservantas labai daugelyje maisto produktų gamybos ir paruošimo sričių. Tai ir margarino bei padažų ir majonezo gamyba, ir vaisių bei daržovių konservavimas, konditerija ir t.t. Kalio sorbato kokybės specifikacija.

 

Ksantano derva, E415

Pagrindinė maisto priedo E415 funkcija – padidinti skysčio klampumą naudojant labai mažas šios maisto priedo dozes (mažiau nei 1%). Skirtingai nuo kitų tirštiklių, ksantano derva, dar kitaip vadinama ksantano guma, išlieka stabili labai plačiame temperatūrų (nuo -18 oC iki 120 oC) ir pH ( nuo 2 iki 1 pH) intervale. Dažniausiai E415 aptinkama padažuose ir daržovių salotose. Nors pati savaime ksantano derva nėra emulsiklis, tačiau ji taip pat sėkmingai išsaugo produktų konsistencijos vientisumą. Ksantano dervos kokybės specifikacija.

 

Mononatrio glutamatas, E621

Dėl savo gebėjimo užmaskuoti originalų produktų skonį, natrio glutamatas (mononatrio glutamatas) labai plačiai naudojamas maisto pramonėje. Šis maisto priedas pagerina produktų skonio savybes, sustiprindamas liežuvyje esančių receptorių jautrumą. E621 aktyviai naudojamas greito maisto ruošimo, kepimo, įvairių konservuotų maisto produktų, maisto koncentratų, mėsos ir žuvies produktų, pagardų, prieskonių gamyboje. Mononatrio glutamato kokybės specifikacija.

 

Natrio acetatas, E262, Natrio acetatas trihidratas, E262 (i), Natrio diacetatas, E262 (ii)

Paprastai natrio acetatai naudojami daržovių perdirbime, nes savo poveikiu sušvelnina kartu naudojamos acto rūgšties aštrų skonį. Vis dėlto didesnį populiarumą ši cheminė medžiaga pelno duonos kepimo pramonėje. Mat čia jis naudojamas kaip konservantas, apsaugantis gatavus duonos gaminius nuo taip vadinamos“ bulvinė ligos“. „Bulvinę ligą „sukelia bakterijos, kurių dažniausiai yra kvietiniuose miltuose ir kurios nežūsta net 120 laipsnių temperatūroje. Patamsėja duonos ar batono minkštimas, laužant tįsta lipniais "siūlais", atsiranda nemalonus kvapas. Natrio acetato  E262 kokybės specifikacija. Natrio acetatato trihidrato E262 (i) kokybės specifikacija. Natrio diacetato E262 (ii) kokybės specifikacija.

 

Natrio askorbatas, E301

antioksidatorius. Natrio askorbato kokybės specifikacija.

 

Natrio benzoatas, E211

Natrio benzoatas yra vienas iš stipriausių konservantų, kuris neleidžia atsirasti pelėsiniams grybams ir mielėms, sulėtina oksidacines reakcijas, praktiškai sustabdo fermentų, skaidančių riebalus ir krakmolus, augimą. Šis maisto priedas yra naudojamas maisto pramonėje mėsos, žuvies, margarino, majonezo, padažų ir gėrimų gamyboje, siekiant prailginti šių maisto produktų tinkamumą naudoti maiste. Kadangi natrio benzoatas nelabai efektyvus kovoje su bakterijomis, jį galima naudoti kartu su kalio sorbatu arba su pieno rūgštimi. Skirtingai nei kiti konservantai, natrio benzoatas išlaiko savo funkcines savybes kaitinant bei naudojant jį rūgščioje terpėje.Natrio benzoato kokybės specifikacija.

 

Natrio metabisulfitas, E223

Natrio metabisulfitas, dar kitaip vadinamas natrio pirosulfitu, plačiai naudojamas kaip antioksidantas, balinimo agentas ir dirbtinis konservantas. Dažniausiai dedamas į vaisių sultis, alkoholinius gėrimus, bulvių produktus, įvairias konservuotas daržoves. Natrio metabisulfito kokybės specifikacija.

  

Natrio laktatas, E325

Natrio laktatas plačiai naudojamas duonos kepimo pramonėje tešlai parūgštinti, ko pasekoje duona įgauna jai būdingą rūgštesnį skonį. Taip pat natrio laktatas naudojamas šaldytuose mėsos produktuose, kurie laikome vakuuminėse pakuotėse, nes prailgina jų tinkamumo naudoti laiką. Dažnai naudojamas karamelės, zefyrų ir marmelado gamyboje, nes saugo nuo vandens išgaravimo produkto virinimo ir kaitinimo metu. Natrio laktatas sustiprina kitų antioksidatorių poveikį ir pasireiškia kaip pakankamai gera antibakterinė medžiaga. Natrio laktato kokybės specifikacija.

 

Nitritinė druska - druska su natrio nitrito priedu E250

sin. -nitritinė druska, dirbtinis konservantas ir spalvos fiksatorius. Naudojama mėsos ir žuvies pramonėje. Nitritinės druskos kokybės specifikacija.

 

Pentanatrio trifosfatas ir Pentakalio trifosfatas - E451

Maisto pramonėje trifosfatai E451 naudojami kaip stabilizatoriai, rūgštingumo reguliatoriai, spalvos fiksatoriai, antioksidantai. Jų dedama į makaronus, sausas sriubas, maltos žuvies gaminius bei sirupus. Be to, šis maisto priedas E451 yra plačiai naudojamas vėžiagyvių, šviežios ir šaldytos žuvies perdirbime, duonos ir pyragų kepimo pramonėje. Tačiau pagrindinė šių maisto priedų panaudojimo sritis yra mėsos pramonė. Pentanatrio trifosfatas skatina vandens kaupimąsi mėsos raumenų skaidulose, ko pasekoje padidina galutinio produkto masę dvigubai ar net trigubai. Tačiau atšaldant produktus, kurių sudėtyje yra šis maisto priedas, žymiai sumažėja jų apimtis ir konsistencija. Priedas E451 gali būti naudojamas tiek savarankiškai, tiek specialiuose mišiniuose kartu su kitais stabilizatoriais. Pentanatrio trifosfato kokybės specifikacija.   Pentakalio trifosfato kokybės specifikacija.

 

Pieno rūgštis 80%, E270

Pieno rūgštis, naudojama maisto produktuose, užkerta kelią pavojingų grybų ir ligas sukeliančių bakterijų dauginimuisi, prailgina maisto produktų tinkamumo vartoti terminus. Būtent dėl šių savo savybių ši medžiaga priskiriama konservantų kategorijai.  Gan plačiai pieno rūgštis naudojama jogurtų, majonezų, sūrių, kefyro ir kitų rūgštaus pieno produktų gamyboje, o taip pat alaus ir mėsos produktų gamyboje. Pieno rūgšties kokybės specifikacija.

 

Sorbo rūgštis, E200

Tradiciškai sorbo rūgštis naudojama maisto pramonėje kaip konservantas, siekiant padidinti produktų galiojimo laiką. Šis maisto priedas dedamas į pieno produktus ir sūrius, dešras, kitus mėsos produktus, ikrus. Sorbo rūgštis, arba dar kitai vadinama „sorbininė“ rūgštis naudojama gaiviųjų gėrimų, vaisių ir uogų sulčių, padažų, majonezų, konditerijos gaminių, džemų ir marmeladų gamyboje.  Sorbo rūgšties kokybės specifikacija.

 

Trinatrio citratas , E331

Kadangi natrio citrato skonis yra rūgščiai – sūrus, jis dažniausiai naudojamas skonio pagerinimui prieskonių gamyboje. Jį net kartais vadina „rūgščia druska“. Taip pat jis gali būti naudojamas kaip rūgštingumą reguliuojanti medžiaga kai kuriuose produktuose, pvz. desertuose želatinos pagrindu, saldainiuose, kavos aparatuose pH sureguliavimui. Trinatrio citrato kokybės specifikacija.

 

Želatina

tirštiklis; 100 bloom; 200-240 bloom. Želatinos kokybės specifikacija.

 

Neradote Jus dominančio maisto priedo? Tuomet kreipkitės į mus ir mes stengsimės surasti bei pasiūlyti Jums reikiamą žaliavą žemiausia kaina.

tel. +370 (699) 67052; +370 (685) 60755